Brokolice je skvělá potravina plná vitamínů, živin a stopových prvků, které naše tělo potřebuje. Na podzim a v zimě je tato zelenina obzvlášť prospěšná pro naše zdraví. Kromě toho, že podporuje imunitu a celkové zdraví, jde o jednu z nejzdravějších potravin vůbec.

Brokolice se pro vysoký obsah vitamínu C řadí mezi deset nejzdravějších potravin na světě . Za svou tmavozelenou barvu vděčí svým předchůdcem z Apeninského poloostrova, odkud se rozšířila do celého světa.

Co obsahuje brokolice?

Bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vodu, minimum tuku, železo, zinek, vápník, selen, sodík, hořčík, fosfor, draslík, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, vitamíny A, B, C, E, K, betakaroten, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou

Účinky brokolice – zdraví

  • podporuje imunitu
  • Detoxikuje vnitřní prostředí organismu
  • Chrání buňky před volnými radikály – prevence před rakovinou
  • Chrání tělo před infekcemi, viry – antiseptické účinky
  • Účinná prevence proti kardiovaskulárním onemocněním
  • Udržuje pevné a silné srdce a cévy
  • Odstraňuje nadbytečný cholesterol z krve
  • Prevence proti žaludečním vředům
  • Prevence před onemocněním ledvin
  • Urychluje metabolismus – podpora hubnutí
  • Zlepšuje trávení a vyprazdňování
  • Obnovuje střevní mikroflóru
  • Zlepšuje a zpevňuje pokožku
  • Podporuje tvorbu krve
  • Zlepšuje celkovou pohodu těla
  • Podporuje funkci mozku
  • Podporuje tvorbu svalové hmoty
  • Zklidňuje nervový systém
  • Prevence proti Osteoporóze – posílení kostní tkáně

Pokračování na další straně…

1
2
3
4
5