Brokolice je skvělá potravina plná vitamínů, živin a stopových prvků, které naše tělo potřebuje. Na podzim a v zimě je tato zelenina obzvlášť prospěšná pro naše zdraví. Kromě toho, že podporuje imunitu a celkové zdraví, jde o jednu z nejzdravějších potravin vůbec.
Brokolice se pro vysoký obsah vitamínu C řadí mezi deset nejzdravějších potravin na světě . Za svou tmavozelenou barvu vděčí svým předchůdcem z Apeninského poloostrova, odkud se rozšířila do celého světa.
Co obsahuje brokolice?
Bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vodu, minimum tuku, železo, zinek, vápník, selen, sodík, hořčík, fosfor, draslík, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, vitamíny A, B, C, E, K, betakaroten, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou
Účinky brokolice – zdraví
- podporuje imunitu
- Detoxikuje vnitřní prostředí organismu
- Chrání buňky před volnými radikály – prevence před rakovinou
- Chrání tělo před infekcemi, viry – antiseptické účinky
- Účinná prevence proti kardiovaskulárním onemocněním
- Udržuje pevné a silné srdce a cévy
- Odstraňuje nadbytečný cholesterol z krve
- Prevence proti žaludečním vředům
- Prevence před onemocněním ledvin
- Urychluje metabolismus – podpora hubnutí
- Zlepšuje trávení a vyprazdňování
- Obnovuje střevní mikroflóru
- Zlepšuje a zpevňuje pokožku
- Podporuje tvorbu krve
- Zlepšuje celkovou pohodu těla
- Podporuje funkci mozku
- Podporuje tvorbu svalové hmoty
- Zklidňuje nervový systém
- Prevence proti Osteoporóze – posílení kostní tkáně
Pokračování na další straně…