sušené stehýnka
potřebujeme:
6 kusů stiehn (používáme celé stehna)
1,5 – 2 sklenice podmáslí
1 – 2 lžíce oleje,
sušený nebo čerstvý česnek
mletý bílý pepř
sladká mletá paprika
pikantní mletá paprika
sůl
postup:
Stehýnka opláchneme a vysušíme. Podmáslí smícháme s cenakom, solí, kořením a do této marinády naložíme na noc kuřecí stehýnka – marinádu i se stehýnky můžeme dát do uzavíratelného sáčku a dobře protřepat, aby se marináda dostala na všechna místa.
Na druhý den vybereme stehýnka z chladničky a necháme přibližně půl hodinku při pokojové teplotě a pak je jen uložíme na plech vymazaný trochou oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů cca 45-60 minut, během pečení je dobré párkrát přelít stehýnka výpekem. Pokud je to nutné, podlijte během pečení trochou vody. V případě, že se stehýnka začínají svrchu příliš připékat, můžeme zakrýt alobalem a nechat odkryté i na poslední minuty.
Doporučuji, protože to maso je velmi jemné a doslova taje v ústech.
Zdroj:smakiuczucie.blogspot.com