sušené stehýnka

potřebujeme:

6 kusů stiehn (používáme celé stehna)

1,5 – 2 sklenice podmáslí

1 – 2 lžíce oleje,

sušený nebo čerstvý česnek

mletý bílý pepř

sladká mletá paprika

pikantní mletá paprika

sůl

postup: 

Stehýnka opláchneme a vysušíme. Podmáslí smícháme s cenakom, solí, kořením a do této marinády naložíme na noc kuřecí stehýnka – marinádu i se stehýnky můžeme dát do uzavíratelného sáčku a dobře protřepat, aby se marináda dostala na všechna místa.

Na druhý den vybereme stehýnka z chladničky a necháme přibližně půl hodinku při pokojové teplotě a pak je jen uložíme na plech vymazaný trochou oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů cca 45-60 minut, během pečení je dobré párkrát přelít stehýnka výpekem. Pokud je to nutné, podlijte během pečení trochou vody. V případě, že se stehýnka začínají svrchu příliš připékat, můžeme zakrýt alobalem a nechat odkryté i na poslední minuty.

Doporučuji, protože to maso je velmi jemné a doslova taje v ústech.

Zdroj:smakiuczucie.blogspot.com