Kuřecí stehna na kysaném zelí

potřebujeme:

kuřecí stehna

cibule

rajčata

500 g kysaného zelí

marináda

2 PL sójové omáčky

1 PL protlaku nebo kečupu

2 PL smetany nebo majonézy

sůl, pepř

postup:

Stehna si osolíme, polijeme sójovou omáčkou, opepříme. Smícháme smetanu (majonézu) s rajčatovou omáčkou a stehna pořádně ponatierame. Nakrájíme si cibuli, orestujeme a přidáme nakrájenou kysané zelí a rajčata. Krátce podusíme a přendáme do pekáče, ale jenského skla. Na to poklademe stehna v marinádě. Pečeme do zlatova.

Kuřecí stehýnka v česnekové marinádě

potřebujeme:

10 kusů celé kuřecího stehna

Přísady do omáčky:

4 stroužky česneku

1 čajová lžička tymiánu

1 čajová lžička chilli papričky

1,5 lžičky práškové červené papriky

1 lžička pepře

sůl (dle požadavku lze použít i více nebo méně)

2 polévkové lžíce jogurtu

2 polévkové lžíce majonézy

4 polévkové lžíce olivového oleje nebo oleje

postup:

Kuřecí buchty důkladně omyjte a kůži nařízněte nožem.

Na marinádu smíchejte prolisovaný česnek s ostatními přísadami, zamíchejte s kuřecími stehýnky a nechte alespoň 1 hodinu odpočívat v chladničce. Ideálně by se stehýnka měli nechat marinovat celou noc, aby získali co nejlepší chuť.

Přeložíme spolu s marinádou na plech a pečeme při teplotě 235 stupňů (s funkcí ventilátor). Pečeme do zlatohněda. Podáváme s přílohou podle chuti.

Pokračování na další straně…