Kuřecí stehna na kysaném zelí
potřebujeme:
kuřecí stehna
cibule
rajčata
500 g kysaného zelí
marináda
2 PL sójové omáčky
1 PL protlaku nebo kečupu
2 PL smetany nebo majonézy
sůl, pepř
postup:
Stehna si osolíme, polijeme sójovou omáčkou, opepříme. Smícháme smetanu (majonézu) s rajčatovou omáčkou a stehna pořádně ponatierame. Nakrájíme si cibuli, orestujeme a přidáme nakrájenou kysané zelí a rajčata. Krátce podusíme a přendáme do pekáče, ale jenského skla. Na to poklademe stehna v marinádě. Pečeme do zlatova.
Kuřecí stehýnka v česnekové marinádě
potřebujeme:
10 kusů celé kuřecího stehna
Přísady do omáčky:
4 stroužky česneku
1 čajová lžička tymiánu
1 čajová lžička chilli papričky
1,5 lžičky práškové červené papriky
1 lžička pepře
sůl (dle požadavku lze použít i více nebo méně)
2 polévkové lžíce jogurtu
2 polévkové lžíce majonézy
4 polévkové lžíce olivového oleje nebo oleje
postup:
Kuřecí buchty důkladně omyjte a kůži nařízněte nožem.
Na marinádu smíchejte prolisovaný česnek s ostatními přísadami, zamíchejte s kuřecími stehýnky a nechte alespoň 1 hodinu odpočívat v chladničce. Ideálně by se stehýnka měli nechat marinovat celou noc, aby získali co nejlepší chuť.
Přeložíme spolu s marinádou na plech a pečeme při teplotě 235 stupňů (s funkcí ventilátor). Pečeme do zlatohněda. Podáváme s přílohou podle chuti.
Pokračování na další straně…