Vše na jednom místě. Připravte pro svou rodinu tu nejlepší domácí bábovku, které nikdo neodolá. Vyzkoušejte například šlehačkovou, kefírové nebo neodolatelnou švédskou bábovku.
šlehačková bábovka
potřebujeme:
250 ml smetany na šlehání
4 vejce
3 šálky polohrubé mouky (1 šálek = 250 ml)
2 šálky moučkového cukru
1 bal. prášku do pečiva
1 šálek oleje
2 lžíce kakaa
postup:
Do misky nasypeme mouku, cukr a přidáme vejce. Pak přilijeme šlehačku, olej a vymícháme jednotné těsto.
Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny nasypeme kakao a promícháme.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou. Navrstvíme nejprve světlé a pak tmavé těsto – párátkem můžeme udělat zajímavý vzor. 🙂
Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud bábovka není na povrchu zlatavá (asi 1 hodinu a 15 minut – je to však indivduálne).
Bábovku ještě horkou vyklopíme a posypeme práškovým cukrem.
Pokračování na další straně…