Vše na jednom místě. Připravte pro svou rodinu tu nejlepší domácí bábovku, které nikdo neodolá. Vyzkoušejte například šlehačkovou, kefírové nebo neodolatelnou švédskou bábovku.

šlehačková bábovka

potřebujeme:

250 ml smetany na šlehání

4 vejce

3 šálky polohrubé mouky (1 šálek = 250 ml)

2 šálky moučkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

1 šálek oleje

2 lžíce kakaa

postup:

Do misky nasypeme mouku, cukr a přidáme vejce. Pak přilijeme šlehačku, olej a vymícháme jednotné těsto.

Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny nasypeme kakao a promícháme.

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou. Navrstvíme nejprve světlé a pak tmavé těsto – párátkem můžeme udělat zajímavý vzor. 🙂

Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud bábovka není na povrchu zlatavá (asi 1 hodinu a 15 minut – je to však indivduálne).

Bábovku ještě horkou vyklopíme a posypeme práškovým cukrem.

Pokračování na další straně…