Z chleba ve vajíčku je najednou nejlepší jídlo dne

Když budete příště dělat chlebíček ve vajíčku, zkuste toto vylepšení: Není to o nic složitější, výsledek je však nesrovnatelný!

Potřebujeme (na dvě porce):

4 krajíce staršího chleba

kysanou smetanu

2-3 stroužky česneku

1-2 lžičky hořčice

2 vajíčka

2 plátky sýra

2 plátky salámu

Sůl a pepř

strouhaný sýr

postup:

Vejce ušleháme se smetanou, hořčicí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Těstíčko by mělo být hustší. Připravíme si plech, který zlehka vymažeme.

Dva krajíce chleba obalíme ve vaječné směsi a uložíme na plech vedle sebe. Na plátky uložíme šunku a sýr a přikryjeme druhým krajícem obaleného chleba. Přelijeme zbylým těstíčkem a posypeme sýrem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme, dokud není chlebíček z jedné strany zlatavý. Pak obrátíme a necháme zapéct iz druhé strany.

Ještě jeden skvělý tip!

Krajíce chleba jen uložte na plech a přelijte vaječném-česnekovou směsí. Šup do trouby a za  chvíli podáváte tuto lahůdku. 

Omrzel vás obyčejný chlebíček ve vajíčku?  Krajíce jen uložte na plech, zalijte česnekovou směsí a na smaženou klasiku si už nevzpomenete!

2. Šup s nimi do trouby

Zlepšovák, jak připravit klidně i 24 vajec najednou, bez vaření a hlídání čas. Stačí, když je dáte na muffinový plech, vždy jedno vejce do jednoho otvoru. Vejce musí mít pokojovou teplotu, takže je vyjměte ideálně 15 minut před pečením. Šup do trouby vyhřáté na 160 stupňů na 25 minut (pokud chcete úplně natvrdo, nechte o 5 minut déle). Já jsem tak minule připravila najednou 24 vajec natvrdo do vajíčkový hodů salátu a byla to perfektní věc, protože sporák jsem potřebovala mít volný na jiné dobroty.

Máte rádi červenou řepu? Díky ní můžete z vajec vytvořit úžasné barevné dekorace, které jsou navíc i velmi chutné a 100% jedlé. Vše, co potřebujete, je naložit vejce do šťávy z červené řepy. Je to zcela jednoduché.

Pokračování na další straně…