Vajíčka z aspiku
Velikonoční pohoštění: Barevné želatinové kraslice
potřebujeme:
10 skořápek z vajíček – umytých a vysušených
2 šálky hovězího vývaru
20 g želatiny v prášku
1 červenou papriku
1 šálek sterilované kukuřice – scezené z nálevu
300 g šunky nakrájené nadrobno
Několik větviček kopru nebo jiných bylinek
postup:
Na tupé straně každého vajíčka je třeba vytvořit otvor o průměru 1,5 – 2 cm, kterým budeme vejce plnit. Potom vejce vložíme do obalu, aby pevně stáli.
Želatinu necháme nabobtnat ve vývaru. Potom zahříváním rozpustíme na plameni (nevaříme).
Do vajec vložíme náplň ze šunky, kukuřice, papriky a větviček kopru. Zalijeme želatinou a vložíme do chladničky ztuhnout.
Pokračování na další straně…