Vajíčka z aspiku


Velikonoční pohoštění: Barevné želatinové kraslice

potřebujeme:
10 skořápek z vajíček – umytých a vysušených

2 šálky hovězího vývaru

20 g želatiny v prášku

1 červenou papriku

1 šálek sterilované kukuřice – scezené z nálevu

300 g šunky nakrájené nadrobno

Několik větviček kopru nebo jiných bylinek

postup:
Na tupé straně každého vajíčka je třeba vytvořit otvor o průměru 1,5 – 2 cm, kterým budeme vejce plnit. Potom vejce vložíme do obalu, aby pevně stáli.

Želatinu necháme nabobtnat ve vývaru. Potom zahříváním rozpustíme na plameni (nevaříme).

Do vajec vložíme náplň ze šunky, kukuřice, papriky a větviček kopru. Zalijeme želatinou a vložíme do chladničky ztuhnout.

Pokračování na další straně…