Jezte kysané zelí, kdykoli můžete! Přečtěte si proč

2. Prevence

Kysané zelí funguje velmi dobře jako preventivní prostředek proti rakovině. Je vynikajícím zdrojem silných antioxidantů, které pomáhají chránit před škodlivými volnými radikály. Odbouráváním v trávicím ústrojí působí složky kysaného zelí příznivě v boji proti rakovině. Výzkumy ukazují, že lidé, kteří jedí více brukvovité zeleniny, jako je brokolice, květák, růžičková kapusta včetně kysaného zelí, mají menší pravděpodobnost, že onemocní rakovinou plic a močového měchýře, žaludku a tlustého střeva.
Již z úvodního textu snadno poznáte, jak je kysané zelí pro nás a naše tělo zdravé.

Existuje mnoho dalších výhod, které z tohoto jídla máme. Kysané zelí totiž obsahuje vysoké množství živin a málo kalorií, a je proto ideální potravinou pro zdravé hubnutí.

Dále výzkumy ukazují, že kysané zelí je afrodiziakum, zlepšuje trávení, zvyšuje využitelnost vitamínů, produkuje mnoho pro tělo užitečných enzymů, napomáhá růstu zdravé flóry v trávicím systému, udržuje hormonální rovnováhu, chrání pokožku a má blahodárné účinky na srdci. Indol-3-karbinol z kysaného zelí a podobných potravin stimuluje růst látek, které blokují tvorbu estrogenu, hormonu, který může stimulovat růst rakoviny prsu a dalších maligních onemocnění reprodukčního systému.

Kysané zelí obsahuje také probiotika ve formě živých bakterií mléčného kvašení a probiotika ve formě vlákniny, která podporuje zdraví trávicího systému a chrání před nemocemi trávicího systému, jako je průjem.