Většina z nás málokdy nebo nikdy nezapomene zařadit do jídelníčku ryby, i když je to velká chyba. Odborníci na výživu zdůrazňují, jak je prospěšný pro naše zdraví a že by bylo dobré mít ho na stole alespoň dvakrát týdně. Přečtěte si v textu, jaké všechny pozitivní účinky na zdraví má.

Sardinky jsou plné důležitých živin, což je staví na první místo, pokud jde o výživu.

Díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin, bílkovin, vitamínu B12 a selenu patří sardinky k nejmocnějším strážcům zdraví. Při pravidelné konzumaci mohou pomoci zlepšit celkové tělo a Dr. Josh vysvětluje všechny výhody sardinek:

Jedna porce sardinek o hmotnosti asi 75 gramů obsahuje přibližně:

191 kalorií
22,7 gramů bílkovin
10,5 gramů tuku
8,2 mikrogramů vitaminu B12
48,5 mikrogramů selenu
250 jednotek vitaminu D.
451 miligramů fosforu
351 miligramů vápníku
4,8 miligramů niacinu
2,7 miligramů železa
365 miligramů draslíku
35,9 miligramů hořčíku
0,2 miligramů mědi
1,9 miligramu vitaminu E.
0,2 miligramu vitaminu B6
1,2 miligramu zinku
  1. Jsou bohaté na Omega 3 mastné kyseliny

Sardinky jsou jedním z nejlepších přírodních zdrojů esenciálních omega-3 mastných kyselin na světě. Obsahují také EPA a DHA, dva typy esenciálních mastných kyselin, které tělo používá ke snížení zánětu, což vede ke zlepšení zdraví, lepší funkci mozku a nižšímu riziku chronických onemocnění.

Studie ukazují, že konzumace potravin, jako jsou sardinky, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, může pomoci léčit poruchy nálady, jako je deprese a úzkost.

Mají také příznivý vliv na zdraví srdce a bylo prokázáno, že snižují hladinu cholesterolu a triglyceridů.

Pokračování na další straně