Jablko a bobkový list. Dvě suroviny, které se běžně používají v kuchyni a mnozí ani netuší, jakou mají spolu léčivou sílu. 

Pravidelná konzumace tohoto nápoje zmírňuje zánět kloubů, reguluje krevní oběh, pomáhá při migréně, posiluje imunitní systém a pomáhá bojovat s nemocí dýchacích cest. Jablko obsahuje antioxidanty s protizánětlivým účinkem a tento čaj je také bohatý na vitamín C, proto je výborný i při chřipce a nachlazení. 

Díky rozpustné vláknině pektin, která se nachází ve slupce, velmi účinně snižuje špatný cholesterol. Proto by se jablko nemělo loupat.

Konzumací tohoto nápoje také posílíte své srdce. Bobkový list pomáhá bojovat proti srdečním chorobám, snižuje stres a krevní tlak.

Bobkový list používejte vždy sušený, protože čerstvé listy mohou být toxické.

Pokračování na další straně

1
2