Nugety, stejně jako solené chipsy, představují zdravotní riziko kvůli vysokému obsahu soli a skutečnosti, že jsou smažené a vařené. Pouhých deset nugetek obsahuje polovinu doporučené denní dávky soli pro dospělé. Nadměrný příjem soli je nebezpečný zejména pro krevní tlak, kardiovaskulární systém a rakovinu. Častá konzumace smažených potravin vede k chronickým zdravotním problémům, jako je obezita, cukrovka a srdeční selhání. Redakce již dříve podrobně psala o škodlivosti smažených potravin pro organismus.

Kromě zdravotních problémů hrozí při konzumaci uzených nugetek také infekce salmonelou. Problém v Kanadě vznikl proto, že nugety byly při výrobě kontaminovány syrovým masem. V důsledku nedostatečné tepelné úpravy se bakterie salmonely dostaly do rukou spotřebitelů. V naší zemi se drůbeží maso pravidelně kontroluje.

Nugety jsou mletá kuřecí prsa uvařená tak, aby byla mikrobiologicky nezávadná, ochucená solí a kořením a obalená v těstíčku. Poté jsou předsmaženy a ihned zmraženy, aby mohly být umístěny na pultech rychlého občerstvení. I v takovém případě zůstává uvnitř jen polovina masa, zatímco druhou polovinu tvoří strouhanka obalená tukem a solí.