Kuřecí nugetky jsou oblíbeným jídlem rychlého občerstvení. Snadno se připravují, jsou rychlé a chutné. Lze je také koupit v supermarketech jako polotovar, předsmažené a připravené k domácí přípravě. Přemýšleli jste však někdy o tom, zda jsou skutečně z čistého masa? Kuřecí nugety vznikly v USA v roce 1963.

Kvůli nedostatku hovězího masa v USA po druhé světové válce se společnosti zaměřily na kuřecí maso. V té době se také modernizoval drůbežářský průmysl, takže kuřata bylo možné chovat rychleji a levněji. Maso bylo jen polovinou příběhu. Kuřecí nugety jsou velmi oblíbené, ale jejich složení vás rozhodně překvapí. Nugety z rychlého občerstvení a restaurací obvykle obsahují pouze 60 % tuku a 19 % bílkovin.

Tu a tam se v nich vyskytují i mikroskopické úlomky kostí, šlach a vazů. Mohou obsahovat také kuřecí výkaly, terciární butylhydrochinon (vyskytuje se v benzínu a lacích), dimetylpolysiloxan (přidává se do čisticích prostředků), vnitřnosti, xantanovou gumu a velké množství soli.

Pokračování na další straně