Brambor

Brambor je vysoce výživné jídlo, které bychom neměli znovu ohřívat, protože tak ztrácí většinu svých vlastností a dokonce se stává toxickým. Jezte jej ihned po přípravě nebo dokonce za studena – pak je to nejvyšší procento rezistentního škrobu zaslouženého pro dlouhodobý pocit sytosti. Pokud připravujete dušená masa několik dní, vezměte brambory a přidejte je následně. 

Špenát

Špenát je potravina s vysokým procentem dusičnanů, které díky opětovnému ohřátí přemění na dusitany. Jsou potenciálně karcinogenní pro lidské tělo, proto se ujistěte, že jíte pouze čerstvý špenát, tj. Ihned po přípravě.

Řepa

Stejně jako špenát obsahuje i řepa dusičnany, které jsou při ohřívání extrémně škodlivé. To neznamená, že nemůžete jíst toto jídlo od druhého, ale pouze to, že se nemusí znovu ohřívat.

Celer

Celer, který se nejčastěji používá do polévek, byste měli vždy po uvaření spolu s mrkví odstranit a jíst čerstvě připravený. Obsahuje také dusičnany. Polévku můžete znovu ohřát, pokud odstraníte celer a mrkev.

Vejce

Vejce jsou vysoce riziková jídla pro opětovný ohřev, která se také stávají toxickými v důsledku vystavení vysoké teplotě. Nevztahuje se na potraviny, kde jsou vejce součástí omáček, jako je bešamel, ale týká se pokrmů s vařenými nebo smaženými vejci.

Zdroj:healthyfoodteam.com