Myslíte si, že jsou všechny papričky stejné? Samozřejmě že ne! V tomto článku si povíme o tom, které papriky jsou prospěšné pro vaše zdraví.

Papriky se liší nejen barvou, ale také chutí a výživovou hodnotou. Hlavní rozdíly mezi zelenou, červenou a žlutou paprikou je třeba brát v úvahu při vaření:

1. Zelená paprika

Vzhledem k tomu, že zelené papriky nejsou zcela zralé, mají hořkou chuť.

Zelená paprika bohužel nemá živiny, které má paprika červená, ale to neznamená, že zelená paprika pro vás není dobrá.

Skutečnost, že je zelená, znamená, že má vysoký obsah chlorofylu, který je velmi prospěšný pro hormonální rovnováhu, kvalitu krve a kardiovaskulární zdraví.

Kromě toho zelená paprika obsahuje také draslík a vitamíny A a C.

2. Žlutá paprika

Pokud si chcete pochutnat na té nejlepší paprice, jsou žluté papriky tou nejlepší volbou.

Výživový obsah žluté papriky je o něco lepší než u zelené papriky, ale o něco nižší než u červené papriky. Pokud jde o chuť, žluté papriky mají neutrálnější chuť, a proto je miluje a pěstuje mnoho lidí.

Žlutá barva papriky říká, že obsahuje hodně luteinu, takže je velmi užitečná pro starší lidi. Může také pomoci vyčistit krevní cévy, snížit hladinu cholesterolu a urychlit hojení ran.

Pokračování na další straně