5. Krevní tlak Nadměrná sekrece inzulínu má negativní vliv na oběhový systém a tepny. Chronicky vysoká hladina inzulínu vede k rychlejšímu množení svalových buněk v okolí cév, což způsobuje tvrdnutí stěn tepen a je krokem k hypertenzi.

6. Příčiny cukrovky 3. typu“ poté, co její výzkumný tým objevil souvislost mezi inzulinovou rezistencí, stravou s vysokým obsahem tuků a Alzheimerovou chorobou. Podle těchto vědců je Alzheimerova choroba metabolickou poruchou, při níž je narušena schopnost mozku využívat glukózu a vyrábět energii.

7. Pravidelná konzumace velkého množství cukru brání mozku vysílat zprávy o sytosti. Hormon leptin, který signalizuje pocit sytosti, není schopen fungovat, zatímco fruktóza přijatá prostřednictvím cukru neustále vyvolává návaly hladu.

8. Cukr způsobuje uvolňování chemických látek, jako jsou opioidy a dopamin, které ovlivňují centra slasti v mozku. To znamená, že k pocitu uspokojení je zapotřebí více cukru. Studie o účincích cukru na myši ukázaly, že nedostatek cukru způsobuje skřípání zubů, třes, chvění a úzkost.

9.. Příliš mnoho cukru v těle způsobuje neustálý pocit únavy. Hladina cukru v krvi se neustále mění a tělo touží po sladkých potravinách, což vytváří začarovaný kruh. 10. Deprese Existuje souvislost mezi depresí a sladkými potravinami. Lidé, kteří jedí hodně sladkých potravin, mají větší pravděpodobnost, že budou dlouhodobě trpět depresemi.