Pokud se jedná o stravu pro zhubnutí, je jasné, že důležitý je různorodý a vyvážený jídelníček a jednou z potravin, kterou doporučují všichni doktori a odborníci na výživu, jsou vejce

Tento pokrm je skutečným zdrojem živin, hlavně bílkovin, a několik vědeckých výzkumů ukázalo, že vejce jsou skvělým pomocníkem při zhubnutí, a proto se při dietě často jedí k snídani

Vejce jsou ale také velmi užitečnou potravinou, kterou využijeme při přípravě oběda, a jedním z výborných způsobů, jak se zdravě najíst a přitom se snažit zbavit se přebytečného tuku.

Women’s Health nabízí fenomenální recept na chřestovou frittatu, která na jednu porci poskytuje:

  • 280 kalorií
  • 20,5 g tuku (z toho 7 g nasycených)
  • 19 g bílkovin
  • 7 g sacharidů
  • 2 g cukru (bez přidání!)
  • 2 g vlákniny
  • 438 mg sodíku

Navíc je to velmi chutné jídlo a už dávno se ví, že po vejcích nemáme dlouho hlad, takže je výborným řešením, pokud máte sklony k návalům hladu a k nezdravým svačinkám.


Frittata s chřestem


Ingredience:

  • 1,5 lžičky olivového oleje
  • 450 g chřestu
  • sůl a pepř podle chuti
  • odkaz jarní cibulky (4 cibule)
  • 8 vajec
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 100 g petrželky
  • 60 gramů tvrdého sýra
  • míchaný zelený salát k podávání

Pokračování na další straně