Pokud se jedná o stravu pro zhubnutí, je jasné, že důležitý je různorodý a vyvážený jídelníček a jednou z potravin, kterou doporučují všichni doktori a odborníci na výživu, jsou vejce
Tento pokrm je skutečným zdrojem živin, hlavně bílkovin, a několik vědeckých výzkumů ukázalo, že vejce jsou skvělým pomocníkem při zhubnutí, a proto se při dietě často jedí k snídani
Vejce jsou ale také velmi užitečnou potravinou, kterou využijeme při přípravě oběda, a jedním z výborných způsobů, jak se zdravě najíst a přitom se snažit zbavit se přebytečného tuku.
Women’s Health nabízí fenomenální recept na chřestovou frittatu, která na jednu porci poskytuje:
- 280 kalorií
- 20,5 g tuku (z toho 7 g nasycených)
- 19 g bílkovin
- 7 g sacharidů
- 2 g cukru (bez přidání!)
- 2 g vlákniny
- 438 mg sodíku
Navíc je to velmi chutné jídlo a už dávno se ví, že po vejcích nemáme dlouho hlad, takže je výborným řešením, pokud máte sklony k návalům hladu a k nezdravým svačinkám.
Frittata s chřestem
Ingredience:
- 1,5 lžičky olivového oleje
- 450 g chřestu
- sůl a pepř podle chuti
- odkaz jarní cibulky (4 cibule)
- 8 vajec
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička hořčice
- 100 g petrželky
- 60 gramů tvrdého sýra
- míchaný zelený salát k podávání
Pokračování na další straně