Jak víme, jak dobrý pepř je?

Na obrázku níže vidíme různé papriky ve třech miskách. Paprika v první misce je špičková, další je prvotřídní a třetí, která se jeví jako nejčernější, je druhořadá. Kvalitní pepř není nikdy černý, je hnědější. Čím je šedivější, tím horší je jeho kvalita.

Kvalitní pepř je obtížné získat a také docela drahý. Někteří obchodníci mísí skořápky mletého pepře, mouku, škrob a rýžový prášek pro vyšší výnosy. V první nádobě vidíme, že její struktura je velmi prášková a moučná. To bylo určitě smícháno s moukou. Kdybychom to cítili, cítili bychom, že vůně není ani tak silná, pepřová. Paprika na druhém obrázku je nerovnoměrně šedá a je v ní spousta bělavé části. Určitě obsahuje malé množství černého pepře.




Chcete-li zjistit, jaké přísady obsahuje černý pepř, proveďte test níže. Černý pepř zalijte trochu převařenou vodou a uvidíte, co se stane. Pokud obsahuje škrob, bude se vařit a pokud obsahuje mouku, bude mít kyselou vůni. Na obrázku níže vidíme, že pepř v první nádobě je prvotřídní, další je kvalitní, třetí je druhá třída a poslední je plný přísad.