postup:
Brambory oloupeme a uvaříme do měkka, rozmačkáme na homogenní hmotu.
Pokud děláte verzi se slaninou, jemně ji nakrájejte nožem.
Jemně nakrájejte petržel.
Přidejte nakrájenou slaninu (pokud ji používáte), petržel a kysanou smetanu v bramborách. Sůl, pepř a dobře promíchejte.
Nyní sýr nakrájejte na pásy dlouhé 5-6 centimetrů.
Vytvořte placky ze bramborové masy, dejte pásek sýra do středu a svineme tak, aby byl sýr uprostřed.
Výsledné rolky nejdříve obalte v hladké mouce.
Potom ponořte do rozšlehaného vejce. A nakonec obalte ve strouhance.
Nyní vysmažte tyčinky v horkém oleji.
Zbývá připravit omáčku. Smíchejte kysanou smetanu, zbytky nasekané petrželky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Nezapomeňte na sůl a dobře promíchejte. Dobrou chuť!
Taková krásná krása si zaslouží být alespoň jednou při vašem jídelního stolu. Ujistěte se, že se připravte, a okamžitě pochopit, proč tento lahodný jídlo je tak populární po celém světě, i když v různých variantách.
Zdroj.Dobrenoviny.sk