Postup:


Příprava Zeleniny: dobře ji omyjte a nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte na jemném struhadle.
Cibuli osmahněte.
Přidejte zeleninu a česnek: přidejte nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu a rozmačkaný česnek. Rychle osmahněte a za občasného míchání vařte 15-20 minut.


Přidejte sůl: po 15 minutách přidejte mořskou sůl, zvyšte teplotu a za občasného míchání vařte dalších 15 minut.
Dochuťte mixérem: Když se vstřebá většina vody, proměňte směs v mixéru na kaši. Pokud je příliš jemná, vařte ji přikrytou ještě několik minut, dokud se voda nezredukuje.

Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
Nakonec směs nalijte na vyložený plech, nejlépe o tloušťce alespoň 15 mm. Dbejte na to, aby byl povrch rovný. Plech vložte do mrazničky. Po několika hodinách nakrájejte horkým nožem na kostky. Uchovávejte v chladničce nebo mrazničce.