Pro tuto metodu budeme potřebovat velký hrnec, do kterého dáme vodu, lžičku jedlé sody a kapku soli. Vložte do něj maso a nechte ho marinovat 20 minut v chladničce. Poté můžeme pokračovat v dochucování masa podle chuti.

U každého masa můžeme použít tuto soda marinádu, s výjimkou ryb , bez ohledu na to, zda maso následně vaříme, smažíme nebo jen grilujeme. Ještě zajímavější je, že chuť jedlé sody nebude vůbec cítit, protože „maskuje“ aroma ostatních koření, které používáme k ochucení masa.

Dalším způsobem, jak použít sódu, je nastříkat ji přímo na maso a uložit ji v chladničce v zakryté nádobě po dobu 3–5 hodin .

Na rozdíl od první metody musí být maso před smažením a vařením důkladně umyto. Ačkoli se tyto dvě metody liší, obě jsou stejně účinné. Který zvolit, záleží pouze na době, kterou máme k dispozici, protože je zřejmé, že druhá metoda vyžaduje delší dobu přípravy před samotným pečením a vařením.

Zdroj.filantropikum.com