Bez ohledu na to, jaké maso se rozhodneme připravit, ať už je to kuřecí stehno nebo hovězí steak, rozhodně chceme, aby naše jídlo bylo měkké a chutné.

Způsob, jakým se steak vyrábí, je poměrně citlivé téma a názory se dělí mezi skvělé světové kuchaře. Ze všech triků, které už dnes pravděpodobně známe, pojedeme trochu nejjednodušší, ale zároveň nejefektivnější. Vše, co musíme udělat, je obyčejná jedlá soda, kterou můžeme použít k výrobě jakési marinády. Namočení masa do roztoku jedlé sody a vody zvyšuje pH na povrchu masa, které se poté při vložení do pánve rozpadne.

Cooksillustrated.com také provedl experiment, který odpovídá na otázku, kterou jsme si asi všichni kladli, a přečetl si první řádky článku: „Jak dlouho necháme maso marinovat?“ . Experimentátoři zjistili, že nebyl žádný rozdíl mezi masem marinovaným ve vodě na pečení po dobu 20 minut a masem marinovaným po dobu 45 minut. Kyselá reakce na povrchu masa probíhá velmi rychle, takže není nutné nechat maso dlouho v marinádě.

Pokračování na další straně