Díky tomuto triku budou vaše pokrmy mnohem chutnější – rýži před vařením stačí osmažit.
Rýže je oblíbenou přílohou k masu, rybám a zelenině. Málokdo ví, že může být ještě chutnější, když použijete jeden trik. Zjistěte, proč se rýže před vařením smaží a jak to ovlivňuje chuť pokrmu.
Proč se rýže před vařením smaží?
Rýže se před vařením orestuje, aby byla nadýchaná. Během procesu smažení se zrna stanou aromatickými a jsou od sebe dobře oddělena. Po uvaření se tato rýže nebude lepit, což je při přípravě pilafu velmi důležité.
To znamená, že byste neměli smažit cereálie na kaši, rohlíky a další pokrmy, které vyžadují hutnou a lepkavou rýži. Také není třeba smažit kulatozrnné odrůdy – nebudou se drobit.
Pokračujte ve čtení na druhé straně.