Známé fazole jsou plné stopových prvků a užitečných vitamínů. Bohužel fazole varem ztmavnou. Nedávejte na hrnec poklici, aby fazole měly světlou barvu.

Jídlo často vyjde nasolené nebo naopak nedosolené. Takové problémy zkazily náladu nejedné milence. S přidáním soli nespěchejte – přidejte jí jen trochu. Požadovanou štiplavost vykompenzujete obyčejnou citronovou šťávou. Bude to vynikající náhrada soli, která dodá pokrmu jemnost.

Výhody lilku není třeba znovu připomínat. Jejich chuť je však často znehodnocena projevem nepříjemné hořkosti. Sůl pomůže vyrovnat se i s tímto problémem. Po nakrájení lilků na kousky je třeba je osolit a nechat odstát. Zelenina jistě pustí šťávu, poté je třeba ji opláchnout ve studené vodě. Hořkost zmizí spolu se slanou šťávou.

Pouhý 1 syrový bílek stačí, aby ze zakysané smetany byl nadýchaný krém na lahodný dort. Spojte tyto potraviny a začněte šlehat! Výsledek se dostaví za pár minut.

K opékání masa v troubě použijte šťávu z granátového jablka, med a koňak (suché víno). Maso je nutné namazat 20 minut před tím, než je hotové.

Přepečené maso se znatelně vysuší. I s tím se však dá vypořádat – s cibulí a nakrájenými čerstvými rajčaty, olivovým olejem a pár kapkami citronové šťávy. Maso necháme asi 20 minut odležet a získá báječnou šťavnatost.

Vinaigrette bude ještě lahodnější, když do něj přidáte lžičku cukru smíchanou se lžící mléka.

Co může být urážlivější než přesolená polévka! Nejlepším východiskem z nesnáze je obyčejná rýže. Malé množství obilovin by mělo být zabaleno do 2 vrstev gázy. Poté vložte výsledný sáček do hrnce se slanou polévkou. Uplyne 15-20 minut a polévku lze považovat za zachráněnou!

Zdroj.women-life.ru