Dobrá hospodyňka si jistě najde kulinářské triky, díky kterým budou její pokrmy ty úplně nejlepší. Kuchaři zastupující největší restaurace v hlavním městě se mohou pochlubit ještě dalšími triky. Někteří z nich se rádi podělí o své zkušenosti se všemi.

Rýže je právem považována za nejrozmarnější z obilovin. Hospodyňky neovládají schopnost uvařit to správně napoprvé. Aby byla zrna rýže bez přehánění sněhově bílá a drobivá, budete muset použít stolní ocet. Během vaření je třeba do hrnce s rýží přidat několik kapek tekutiny. Uvařená zrna budou vypadat stejně dobře jako první sníh!

Chcete-li přidat koření do hotového jídla, měli byste použít česnek. Připravený talíř důkladně nastrouhejte hřebíčkem tak, abyste na něj poté dávali přílohu s masem nebo salát.

Málokdo ví o magických vlastnostech piva. Použití tohoto opojného nápoje zvýrazní chuť mnoha jídel. Kuchař, který kouzlí s masem, dokáže připravit lahodnou omáčku, ve které se pivo smíchá se sójovou omáčkou, špetkou soli a pepřem. Vařené brambory a dušená zelenina budou chutnat ještě lépe s trochou světlého piva.

O prospěšnosti hovězích jater toho bylo řečeno dost. Málokdo však ví, jak udělat tento produkt méně drsný a ne příliš suchý. Játra je totiž lepší dosolit až těsně před samotným koncem vaření!

Proč soused dělá koláče růžové a neuvěřitelně šťavnaté a vy – tvrdé a spálené? Tajemství spočívá nejen v kvalitě trouby a délce pečení. Zkušený kulinářský specialista jistě ví, že koláče by měly být pokryty dobře navlhčeným papírem. Nikdy se tedy nespálí a zachovají si svou původní něhu.

Vařená vejce budou vynikající dekorací pro mnoho jídel. S úhledným krájením natvrdo vařených vajec však bývají problémy. Pokud se žloutek přilepí na čepel nože, bude úsilí hostesky marné. Řezání by mělo být zahájeno pouze tehdy, když byl kotouč navlhčen ledovou vodou.

Pokračování na další straně