Párky v rohlíku, které poprvé představili němečtí přistěhovalci v 19. století, se rychle staly populárními a nejrozšířenějšími na konci 20. a 21. století.

Ale jsou také jedním z nejvíce nezdravých potravin, které jíme. V posledních studiích bylo prokázáno, že párky v rohlíku způsobují 4 typy rakoviny, včetně rakoviny močového měchýře, tlustého střeva, slinivky a žaludku.

Podle nedávno zveřejněné zprávy Světové zdravotnické organizace (WHO) může všechno takto zpracované maso vést k rakovině.
Proces výroby hotdogů spočívá ve smíchání zbytků vepřového, hovězího a kuřecího masa, které obvykle zahrnují „jedlé“ vedlejší produkty živočišného původu, jako jsou nohy a hlavy, tuková tkáň a kůže.

Směs je poté obohacena řadou přísad, včetně více soli, kukuřičného sirupu, dusičnanů a dalších chemikálií, z nichž většina způsobuje rakovinu.

Nejnebezpečnějšími přísadami pro zdraví u párků v rohlíku jsou dusičnany a dusitany, které se při vysokých teplotách vážou na aminy a vytvářejí tak nitrosaminy.

Pokračování na další straně