Přestaňte konzumovat těchto 5 bílých jedů

Pasterizované kravské mléko

Jedinou dobrou věcí v procesu pasterizace je to, že by mléko mohlo mít delší trvanlivost, ale náklady na to jsou vysoké. Proces „pasterizace“ odstraňuje všechny dobré enzymy, vitamíny A, vitamín C, vitamín B6 a vitamín B12. Můžeme také zmínit, že proces je opravdu špatný, protože umožňuje přenos hormonů a antibiotik do mléka.

Tento proces také zabíjí prospěšné bakterie, které se nacházejí v syrovém mléce, jako je laktobacilus acidophilus. Proces pasterizace také ničí 20% jódu přítomného v syrovém mléce, způsobuje zácpu a obecně z mléka získává jeho nejdůležitější vlastnosti.

Rafinovaná rýže

Věděli jste, že zpracování bílé rýže zahrnuje proces rafinace, který odstraňuje vnější vrstvu a klíčky? No ano, a jediné, co zbylo, je endosperm – který se skládá hlavně ze škrobu. Měli byste také vědět, že bílá rýže může významně zvýšit hladinu glukózy v krvi, což představuje riziko cukrovky.

Rafinovaná mouka

Věděli jste, že bílá mouka je téměř čistý škrob? No ano, a bílá mouka obsahuje jen malé množství živin původního zrna, což je špatná věc.

Můžeme také zmínit, že další chemická ošetření vedou k tvorbě zrna produktu zvaného alloxan, který se používá v průmyslu k výrobě lékařského výzkumu cukrovky u zdravých myší. A toto – aloxanová sloučenina může být běžnou příčinou cukrovky tím, že přemění obrovské množství volných radikálů v beta buňkách pankreatu a zničí je.

Rafinovaný cukr

Bílý cukr – není to skutečné jídlo, ale čistá chemická látka. Tato chemická látka je ve skutečnosti extrahována z rostlinných zdrojů, jako je cukrová třtina nebo řepa. Poté je v tomto procesu extrahována jeho šťáva, která zcela odstraní všechny vláknité proteiny a 90% zdravých živin.

Takto probíhá extrakční proces – dobře, aby se odstranila kapalina (obsahující cukr), přidají vápno, které vytvoří alkalickou reakci, která zabije téměř všechny vitamíny. Poté přidají oxid uhličitý k urychlení procesu vápnění. Poté tato sladká kapalina prochází trubicemi, které odstraňují všechny nečistoty. Poté přichází další ošetření bělením síranem vápenatým a kyselinou sírovou, díky čemuž je „cukrový“ produkt téměř bílý. Jak jsme již zmínili – bílý cukr není potravina. Nemá žádné bílkoviny, vitamíny, minerály, nemá žádné enzymy, žádné mikroelementy, nemá vlákninu, žádný tuk a nemá žádný přínos pro lidské jídlo. Tento cukr poskytuje jen energii a nic víc.

Rafinovaná sůl

Nepoužíváme dobrý druh soli. Sůl, kterou všichni používáme, je v zásadě chlorid sodný. Tento typ soli může zvýšit riziko některých kardiovaskulárních problémů. Měli byste také vědět, že rafinovaná sůl má svůj podíl škodlivých vedlejších účinků na ty, kteří ji také pravidelně konzumují.

Stolní sůl obsahuje jód, který je nezbytný pro vaše zdraví, mnoho zpracovaných nebo nezdravých potravin, které obsahují sůl, neobsahuje přidaný jód. Fluorid je další přísada obsažená v procesu rafinace soli, která pro vás může být špatná, když konzumujete příliš mnoho. Pokud konzumujete příliš mnoho soli, můžete skončit s problémy s vysokým krevním tlakem.

Jak vidíte, těchto 5 bílých jedů může být velmi špatných pro vás a vaše zdraví. Důrazně proto doporučujeme, abyste se od nich vyhýbali a začali konzumovat zdravé jídlo: syrové ovoce a zeleninu a dále od zpracovaných potravin. Opravdu doufáme, že se vám tento příspěvek líbil a sdílejte ho se svými přáteli a rodinou. 

Zdroj:naturalhealingmagazine.com/