Vejce jsou nejčastěji používaným produktem v gastronomii. Používají se při přípravě mnoha pokrmů a tvoří také základ zdravého stravování.

Bez ohledu na to, jak jsou připraveny, chutnají stejně dobře. Bylo by však dobré vzít v úvahu, že kromě dobré chuti jsou důležité jejich nutriční hodnoty. Bohužel ne všechna vejce jsou stejná a stehna nedokážou rozeznat, která jsou ta zdravá.

Z jakých kuřat pocházejí zdravá vejce?

Zdravé kuře je schopno běhat venku a jíst různé potraviny, včetně červů. Asi pro většinu z nás je tento fakt těžko akceptovatelný, ale pro kuřata je přirozeným zdrojem živin, což se promítá do kvality produkovaných vajec.

Aby byla zajištěna kvalitní vejce, musí mít slepice možnost volného pohybu a jíst bio krmivo.

Bohužel život kuřat na farmách spočívá v tom, že celý život tráví v malých klecích, bez přístupu čerstvého vzduchu a slunečního světla.

Pokračování na další straně