Ne každý to ví, ale podle WHO jsou Japonci považováni za národ dlouhověkých. Jejich průměrná délka života je 84,3 let. Už vás zajímá, co jedí, aby zůstali zdraví a fit? Pak si povíme něco o slavné japonské dietě.

Celé tajemství spočívá v tom, že taková strava je zaměřena na normalizaci objemu žaludku, který dostává malé porce jídla, které se tráví beze zbytku. Tím se eliminuje plynatost, průjem, zácpa a další projevy přebytku toxinů v trávicím traktu.

Hlavní věc v něm je absence záchvatů hladu při maximálním obohacení těla bílkovinami a vlákninou. Japonská strava zároveň poskytuje minimum sacharidů a kalorií.

Autorizované produkty:

  • Rýžové nudle;
  • mořské plody (ryby, krevety, korýši, mušle);
  • sojový sýr tofu;
  • Mořské řasy;
  • luštěniny (sójové boby, fazole);
  • zelenina (dušená, pečená, nakládaná), ovoce v omezeném množství kvůli obsahu cukru.

Povolené nápoje: černá káva, zelený čaj (bez mléka nebo cukru).

Pokračování na další straně