Češi rádi jedí hamburgery. Toto lahodné a široce dostupné jídlo je založeno hlavně na mletém hovězím masu. Jak se ukázalo, nesprávně připravené mleté ​​maso může vést k vážným problémům s tělem. Zjistěte, co hledat.

Pokud je maso v hamburgeru středně vzácné nebo krvavé, existuje riziko, že obsahuje nebezpečné bakterie Escherichia coli . Aby bylo možné zničit choroboplodné zárodky obsažené v mase, musí být maso řádně připraveno. Podle odborníků na výživu je pro vaše zdraví bezpečnější zvolit si dobře připravené mleté ​​hovězí maso.

Bakterie Escherichia coli, tj. Bacillus tlustého střeva, je součástí fyziologické bakteriální flóry tlustého střeva. Pokud se vyskytuje pouze ve střevě, má příznivý účinek na naše tělo tím, že rozkládá potravu a produkuje cenné vitamíny B a K. Pokud se však E. Coli vyskytuje v jiných oblastech našeho těla, může způsobit otravu jídlem. A co víc, může také vést k nebezpečné peritonitidě. Pokud se dostane do moči, může způsobit vážné infekce a zánět močových cest.

Pokračování na další straně