Mohlo by to být obrovské zdravotní riziko, věděli jste to?

Pravděpodobně pro mnohé je protokolem důkladné umytí syrového masa před smažením.

Podle nedávného průzkumu dvě třetiny dotázaných uvedly, že syrové maso před přípravou na smažení omyjí samostatně.

Těžko bychom však mohli udělat větší chybu, řekněme proč!

Maso nemusí být, ve skutečnosti by se nemělo před přípravou mýt, škodíme jen sami sobě.

Zpočátku to samozřejmě zní velmi zvláštně, ale výzkumy ukazují, že mytí masa může představovat obrovské zdravotní riziko.

Zdá se, že to zní docela kontroverzně, ale jde o to, že tímto způsobem, i když se zbavíme bakterií, které na mase chovají, se rozloží v kuchyni.

V tomto případě může 80% bakterií ulpět na dřezu, který se odtud jen těžko vyjímá, a dokonce je lze umístit na kuchyňskou linku nebo na jiné potraviny, kde se mohou začít množit.

Naše kuchyně se může rychle stát skutečnou bakteriální kulturou a mnozí z nás o tom v každodenním životě ani neuvažují.

Kromě toho je také velmi běžnou mylnou představou, že k čištění masa lze použít jednoduché mytí vodou. Většinu bakterií na mase z masa nelze smýt, natož pak bacily, které se masem živí.

Pokračování na další straně

1
2