Voda a mléčné výrobky si vedly lépe, 82 procent vody a 60 procent mléčných výrobků bylo považováno za zdravé.

Data nezahrnují kojeneckou výživu, krmivo pro domácí zvířata, kávu a divizi zdravotních věd, která vyrábí potraviny pro lidi se specifickými zdravotními problémy.

V prezentaci jsou zahrnuty produkty Nestlé, jako je pizza se třemi masy se půlměsíční krustou DiGiorno, která obsahuje asi 40 procent doporučeného denního příjmu sodíku, a feferonková pizza Hot Pockets, která obsahuje 48 procent.

Další produkt, pomerančový nápoj San Pellegrino, vydělává „E“, což je nejhorší dostupné hodnocení podle systému Nutri-Score, s více než 7,1 gramů cukru na 100 ml.

Nestlé’s Strawberry Nesquik, prodávaný ve Spojených státech, obsahuje 14 g cukru v porci 14 g a také malé množství potravinářských barviv a příchutí, přestože je navrženo pro smíchání s mlékem.

Tváří v tvář kritice nadnárodní společnost značně snížila cukry a sodík ve svých výrobcích za poslední dvě desetiletí, za pouhých sedm let mezi 14 a 15 procenty.

Rovněž vyčlenila divize, které vyráběly ty nejničivější produkty, například 60% podíl v obchodě s klobásami Herty v roce 2019.

Zdroj:mpr21.info