Každý den si miliony lidí kupují tento produkt a krmí jím své rodiny v domnění, že je krmí výživným produktem; když ve skutečnosti je to naopak. Nejděsivější věc, kterou lidé o Nutelle nevědí, je, že obsahuje glutamát sodný (MSG), také známý jako E621. …

Je důmyslně ukryta uvnitř umělé příchutě zvané vanilin, která je označena na každé skleničce Nutelly. Obsahuje také toxický GMO emulgátor sójový lecitin a palmový olej, jehož těžba pustoší lesy a divokou zvěř po celém světě. Nutella byla představena v roce 1964 italskou společností Ferrero, která tento produkt stále vyrábí, ale v mnoha zemích mají místní výrobce. Jako děti jsme šíleli do nutelly v 70. a 80. letech, ale rodiče tehdy nepřijímali tolik preventivních opatření jako dnes, zvláště pokud jde o čtení etiket na přísadách….

Podle oficiálních webových stránek Nutella v USA jsou ingredience následující:„cukr, palmový olej, lískové ořechy, kakao, odstředěné mléko, syrovátka se sníženým obsahem minerálů (mléko), sójový lecitin jako emulgátor, vanilin: umělé aroma“ . Nutella tvrdí, že jejich produkt neobsahuje „žádná umělá barviva a žádné umělé konzervační látky“. Definice umělého je „vyrobené nebo vytvořené lidskými bytostmi spíše než přirozené. Každá z jejich ingrediencí prochází velmi náročným zpracováním, což by znamenalo, že přirozený stav těchto ingrediencí, které přispívají k barvě a konzervaci, v jejich složení zcela chybí. Jejich samotný sójový lecitin je asi tak umělý jako emulgátor/konzervant. Nutella obsahuje 67 % hmotnostních nasycených tuků a zpracovaného cukru. Dvě polévkové lžíce (37 gramů) porce Nutelly obsahuje 200 kalorií, 11 gramů tuku, z toho 3,5 nasycených a 21 gramů cukru. Abychom to uvedli do perspektivy, typická čokoládová a ořechová tyčinka má 250 až 300 kalorií a 12 až 16 gramů tuku….

Vanilin: Umělá příchuť

Když většina lidí vidí vanilin, pomyslí si…ach to má vanilku. To je však pravděpodobně jedna z nejškodlivějších složek v Nutelle. Vůně a chuť vanilinu nejsou nic jiného než chemikálie. Když mluvíme o skutečné skutečné neimitaci vanilkové chuti, ve skutečnosti mluvíme o hromadě molekul, které jsou extrahovány z vanilkového lusku. Největší chemickou látkou ze všech je vanilin. Jistě, vanilka má spoustu dalších molekul vůně, ale vanilin tvoří asi 95 % vůně. A díky technologii ho můžete vyrobit levně z ropy a v laboratoři. Největší výrobci vanilinu na světě jsou v Číně a více než 90 % vyrobených potravinářských výrobků obsahuje vanilin z Číny včetně Nutelly. Nejhorší na vanilinu je, že obsahuje neznačený MSG. Není to živina, vitamín ani minerál a nemá žádné zdravotní přínosy. Část MSG, která negativně ovlivňuje lidské tělo, je „glutamát“, nikoli sodík. Rozklad MSG se typicky skládá ze 78 % glutamátu, 12 % sodíku a asi 10 % vody. Jakýkoli glutamát přidaný do zpracované potraviny není a nemůže být považován za přirozeně se vyskytující. Přírodní glutamát v rostlinách a zvířatech je známý jako kyselina L-glutamová. MSG číhá jako pomalý jed v běžných potravinách bez vašeho vědomí a vanilin je jedním z nich. Bylo prokázáno, že MSG působí jako excitotoxin, který stimuluje systém odměn v mozku, takže si myslíme, že chutná lépe (než ve skutečnosti chutná) a následně spotřebuje více. Roste počet lékařů a vědců, kteří jsou přesvědčeni, že excitotoxiny hrají klíčovou roli ve vývoji několika neurologických poruch, včetně migrén, záchvatů, infekcí, abnormálního nervového vývoje, určitých endokrinních poruch, specifických typů obezity a zejména neurodegenerativních poruch. nemoci; skupina onemocnění, která zahrnuje: ALS, Parkinsonovu chorobu, Alzheimerovu chorobu, Huntingtonovu chorobu a olivopontocerebelární degeneraci….

Pokračování na další straně

1
2