Způsob přípravy:
1. Do mísy nasypeme prosátou pšeničnou a bramborovou mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a na kostičky nakrájené máslo. Všechny přísady vetřete prsty a vytvořte drobenku. Poté přidejte žloutky a vypracujte těsto. Formu vyložíme pečicím papírem, dno formy těstem. Těsto propíchejte vidličkou a vložte do lednice, zatímco se trouba zahřívá. Pečeme na 170 stupňů 25 minut.

2. Maliny omyjeme, osušíme a dáme do mísy. Přidejte lžíci bramborové mouky a vmíchejte do ní maliny.
3. Připravte si pusinku: z bílků ušlehejte tuhý sníh se špetkou soli, postupně přidávejte cukr. Pokračujte v míchání vysokou rychlostí 10–15 minut, na konci míchání přidejte bramborovou mouku a šlehejte další půl minuty.

4. Po 25 minutách dort vyjměte, ale troubu nevypínejte. Maliny rozetřeme na těsto, rovnoměrně je pokryjeme pusinkou. Vrch jemně uhlaďte lžící a posypte mandlovými lupínky. Vše vložte do trouby na 20 minut, poté snižte teplotu na 60 stupňů, zapněte horký vzduch a pečte dalších 15 minut.

Zdroj:.knurr.pl

1
2