Postup:

Řepu důkladně omyjte a vložte do hrnce s 2,5 litry vody s kyselinou citronovou. Přiveďte k varu a vařte asi 25 minut, dokud řepa nezměkne. Doba varu závisí na velikosti řepy. Uvařenou řepu vyjměte z vody, nechte vychladnout, oloupejte, nakrájejte na malé kousky nebo nastrouhejte. K řepě přidejte nastrouhaný křen a nasekaný česnek. Vše dobře promíchejte.

Do hrnce přidáme vinný ocet, 500 ml vody, cukr, sůl, hřebíček, chilli, kmín a cibuli.

Za občasného míchání vařte 5 minut, dokud se směs nerozvaří. Do vroucí směsi přidejte zavařeninu a dobře promíchejte. Nakrájenou řepu, křen a česnek zalijte octem. Opět dobře promíchejte. Vzniklou směs přelijte do připravených šroubovacích sklenic po 750 ml. Uzavřené sklenice postavte na plech pokrytý 3 cm vody a sterilizujte při 95 °C po dobu 40-50 minut.

Po sterilaci sklenice vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout při pokojové teplotě. Uchovávejte v chladničce. Nakládaná červená řepa a křenový salát jsou připraveny k podávání.