Milovníci zeleniny by se měli vyhnout bramborám, červené řepě, celeru, hlávkovému salátu, roketě, zelí, kapustě, kedlubnám, pórku, petrželi, fenyklu a špenátu, o nichž je známo, že v důsledku biologie rostlin a organických a minerálních hnojiv hromadí dusitany.

Naopak je třeba jíst potraviny, které zpomalují srážení krve a zabraňují shlukování krevních destiček. Nejdůležitějšími přírodními protisrážlivými látkami jsou kurkuma a zázvor, které obsahují protizánětlivou látku kurkumin.

Studie z roku 2015 zjistila, že pacientům může prospět užívání 5 g zázvorového prášku dvakrát denně. Mezi další přírodní prostředky na ředění krve patří česnek, cibule, paprika, skořice, ginkgo biloba a zelený čaj.

Platí však, že pokud užíváte léky na regulaci hladiny krve, měli byste se o zvýšení příjmu těchto potravin poradit se svým lékařem. Existuje totiž riziko interakcí, které mohou oslabit nebo posílit účinky léků.