Málokdy se vidí něco takového krásné, co vám utkví v paměti na celé měsíce. Tento koláček od Janky  je pro mě jako umělecké dílo. Je vidět, že paní Janka má doslova zlaté ruce a trpělivost. Musím se s vámi podělit o tento úžasný recept, který mi připomíná mou babičku. Mně osobně stačí jen pohled na tuto krásu a hned mám lepší den. 🙂

potřebujeme:

Kynuté těsto podle receptu na který jste zvyklí, nebo tento klasický recept:

400 g polohrubá mouka

20 g droždí

1 PL cukr

200 ml mléko

1 špetka sůl

60 ml olej

Nádivka (můžete si zvolit podle chuti a vlastní fantazie):

Jablka (cca 3 kusy, nastrouhat náhrobní, krátce pudusiť s cukrem a přidat i Špetku skořice)

Tvaroh vymíchání s vanilkovým cukrem

Zavařené a čerstvé ovoce podle chuti

Pokračování na další straně…

1
2