Málokdy se vidí něco takového krásné, co vám utkví v paměti na celé měsíce. Tento koláček od Janky je pro mě jako umělecké dílo. Je vidět, že paní Janka má doslova zlaté ruce a trpělivost. Musím se s vámi podělit o tento úžasný recept, který mi připomíná mou babičku. Mně osobně stačí jen pohled na tuto krásu a hned mám lepší den. 🙂
potřebujeme:
Kynuté těsto podle receptu na který jste zvyklí, nebo tento klasický recept:
400 g polohrubá mouka
20 g droždí
1 PL cukr
200 ml mléko
1 špetka sůl
60 ml olej
Nádivka (můžete si zvolit podle chuti a vlastní fantazie):
Jablka (cca 3 kusy, nastrouhat náhrobní, krátce pudusiť s cukrem a přidat i Špetku skořice)
Tvaroh vymíchání s vanilkovým cukrem
Zavařené a čerstvé ovoce podle chuti
Pokračování na další straně…