Konzumace této obiloviny je prospěšná v mnoha ohledech.

Výhody ovsa jsou v tom, že pomáhají kontrolovat cholesterol, regulovat hladinu cukru v krvi, pomáhají kontrolovat váhu, poskytují energii a poskytují četné antioxidanty a bílkoviny. Zejména se jedná o obiloviny s největším obsahem bílkovin.

Jedna žena se podělila o své zkušenosti s ovesnými vločkami a prozradila zajímavé detaily.

– Začal jsem jíst ovesné vločky každé ráno k snídani. Většinou jsem jedla hotovou směs ze sáčku a kdykoli to šlo, tak jsem si kaši dělala sama. Vždy ho připravuji s horkou vodou, protože se chci vyhnout extra kaloriím a pomalému trávení smícháním s mlékem a jogurtem. Našla jsem ovocnou směs, která se perfektně hodí k ovesným vločkám, a když můžu, používám čerstvé ovoce.

Do kaše dávám většinou rozinky, lískové oříšky nebo mandle, banán nebo lesní plody. Trvalo mi dlouho, než jsem začal s touto rutinou, ale teď jsem tak rád, že jsem to udělal, protože výsledky mě nechaly beze slov.

Pokračování na další straně