Cibule a česnek jsou vynikající ingredience, které najdete v mnoha pokrmech a receptech.

Jsou dobré nejen pro zdůraznění chuti jídla, ale také pro naše zdraví. Podle BBC Good Food obsahují hodně antioxidantů, a proto mají velký vliv na imunitní systém a mohou dokonce bojovat proti chorobám, například nachlazení.

Cibule a česnek se v medicíně používají již mnoho let kvůli jejich pozoruhodným léčivým vlastnostem. Zjistěte, co česnek dělá vašemu tělu, pokud ho budete jíst po dlouhé přestávce.

Česnek může snížit vysoký krevní tlak a snížit hladinu cholesterolu, čímž se snižuje riziko srdečního infarktu. Obsahuje allicin, sloučeninu, která nejen dává cibulovitým rostlinám jejich charakteristickou vůni, ale je také známá svými léčivými vlastnostmi.

24 hodin po jídle šesti pečených stroužků česneku se ve vašem těle dějí následující věci:

Pokračování na další straně