5) Snižuje záněty: Kysané zelí obsahuje antioxidanty, které jsou známé jako protizánětlivé látky. Pravidelná konzumace kysaného zelí zmírňuje bolesti zanícených částí našeho těla.

6) Předchází rakovině:Podle některých studií jsou silné antioxidanty obsažené v kysaném zelí schopny ničit volné radikály, které jsou zásadním faktorem pro vznik rakovinných buněk.

7) Zlepšuje zdraví srdce: Díky vysoké koncentraci vlákniny je kysané zelí mimořádně prospěšné pro zdraví našeho srdce. Vláknina zabraňuje negativnímu působení cholesterolu v našich tepnách, což je velmi důležité v prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

8) Zlepšuje zrak a zdraví pokožky: Vitamin A je velmi prospěšný pro náš zrak a pokožku. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínu A. Tento vitamín snižuje makulární degeneraci a rozvoj šedého zákalu. Vitamin A redukuje zarudnutí a vrásky…

Zdroj:youtube