Nejstarší záznamy o fermentované zelenině pocházejí z Číny, některé odhady jsou před 4000+ lety. Jako každá jiná fermentovaná potravina má kysané zelí překvapivě silné zdravotní přínosy a může zůstat čerstvé po dlouhou dobu. …

1) Zlepšuje trávení: Kysané zelí je dobrým zdrojem vlákniny, která je velmi důležitá pro zdraví našeho trávicího systému. Zabraňuje zácpě, zlepšuje funkci střev a zabraňuje křečím a nadýmání. Pravidelná konzumace kysaného zelí zabraňuje rozvoji závažných onemocnění, jako je rakovina tlustého střeva a žaludku.

2) Zvyšuje hladinu energie: Díky vysokému obsahu železa tato potravina zvyšuje energii, podporuje krevní oběh a metabolismus. Předchází anémii a bojuje proti bolestem hlavy a únavě.

3) Posiluje imunitní systém:Kysané zelí je bohaté na vitamín C, který je jedním z největších posilovačů našeho imunitního systému. Vysoká hladina vitaminu C napomáhá při regeneraci buněk, tvorbě bílých krvinek a kolagenu (klíčová složka pro každý životně důležitý orgán).

4) Posiluje kosti: Toto jídlo je bohaté na vitamín K, který posiluje kosti tím, že pomáhá při produkci bílkovin, které regulují mineralizaci kostí. Vitamin K je užitečný při prevenci osteoporózy.

Pokračování na další straně

1
2