Jablečný ocet se používá v kuchyni i v domácnosti. Po staletí se používá také v lékařství. Podle výzkumů je užitečný i v boji proti vysokému krevnímu tlaku.
Hypertenze je také známá jako tichý zabiják a mnoho lidí si neuvědomuje, že má vysoký krevní tlak. Samozřejmě existují faktory, které riziko hypertenze zvyšují. Patří mezi ně nadváha nebo obezita, zejména pokud je tuk soustředěn převážně v oblasti břicha. Naštěstí existují výrobky, které mohou snížit jak krevní tlak, tak hmotnost.
Jablečný ocet se již po staletí používá při mnoha zdravotních potížích. Patří mezi ně žaludeční potíže, vysoký cholesterol a bolesti v krku. Ve skutečnosti má tento lék tisíciletou historii. Starověký řecký lékař Hippokrates používal jablečný ocet k ošetření ran a v 10. století se jím při pitvách omývaly ruce sírou, aby se zabránilo infekci.
Snížení krevního tlaku
V současné době jsou lékárny přeplněny léky na předpis pro kontrolu krevního tlaku. Tyto léky mají bohužel také vedlejší účinky. Proto je nutné zvážit přírodní způsoby snižování a kontroly krevního tlaku. Jablečný ocet, jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších produktů, který má v kuchyni k dispozici téměř každý, je k tomu ideální. Studie prokázaly, že jablečný ocet hraje roli při udržování nízkého krevního tlaku. Lidé s vysokým krevním tlakem by měli jablečný ocet používat v kombinaci s léky na předpis a nikdy by si ho neměli předepisovat bez souhlasu lékaře. Je také dobré zvážit změnu životního stylu. Jablečný ocet sám o sobě není všelék, zázrak, ale může skutečně pomoci.
Pokračování na další straně