postup:

Maso opláchneme, osušíme, naklepeme a nakrájíme na nudličky.

V tlakovém hrnci (samozřejmě můžete přirpavit i v klasickém) na rozehřátém plátku másla s olejem nudličky masa prudce osmahneme a přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli. Orestujeme, mírně osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí .

Od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut.

Mezitím žampiony překrojíme na čtvrtiny a cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky.

V pánvi na rozehřátém másle orestujeme cibuli. Přidáme žampiony a za stálého promíchávání jejich necháme chytit zlatavou barvu. Podlijeme vývarem a necháme 10 minut dusit. Pak odstavíme.

Tlakový hrnec ochladíme, otevřeme a do hrnce k měkkému masu přidáme podušené žampiony.

Dále přidáme smetanu, protlak, kopr a necháme ještě 5 minut bez pokličky převařit.

Pokud chceme mít šťávu hustší, necháme ji silným varem mírně odpařit. Nebo naopak můžeme malinko zředit smetanou.
Na přílohu se hodí různé upravené brambory, rýže nebo těstoviny.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk