Prozrazuje také, že ve svém výzkumu věnoval zvláštní pozornost tomu, že se v Mongolsku jí hodně červeného masa a rakovina tlustého střeva je extrémně vzácná, stejně jako v Indii, kde se hovězí maso z náboženských důvodů prakticky nikdy nejí.

Hausen také poukazuje na to, že po druhé světové válce prudce vzrostl počet případů rakoviny tlustého střeva a konečníku. Je přesvědčen, že to nejvíce přímo souvisí s tím, že se dovážené hovězí maso v těchto zemích stalo populární.

Německý vědec dodává, že rakovina mléčné žlázy je ve zmíněných asijských zemích mnohem méně častá, protože kravské mléko a mléčné výrobky se v jejich stravě používají minimálně.

Hauzen v posledním čísle vědeckého časopisu International Journal of Cancer oznámil, že studoval vzorky krve a mléka od krav a objevil v nich prvky DNA, které mohou patřit neznámému viru, který by mohl být příčinou rakoviny.