Černá čokoláda

Jedná se o čokoládu s nejvyšším obsahem kakaa. Kakao obsahuje prokyanidin-b2, antioxidant, který má fenomenální schopnost chránit tělo před různými infekcemi.

Za prvé, tato látka je dobrá pro pokožku. Kakao je proto pro ženy, které si chtějí udržet svěží pleť až do vysokého věku, prostě nezbytné.

Losos

Lékař sdílí názor většiny odborníků na výživu, že losos a další studenovodní ryby by se měly jíst pravidelně.

Takové ryby obsahují omega 3 mastné kyseliny a antioxidanty a jsou také zdrojem bílkovin, které tělo potřebuje pro stavbu tkání. Všechny tyto tři prvky jsou klíčové pro omlazení těla, protože jejich přítomnost ve stravě ve všech směrech pomáhá aktivovat geny, které omlazují těl.

Skořice

Toto koření dodává některým pokrmům a nápojům nejen elegantní chuť, ale je jedinečným prostředkem k prodloužení života. Skořice reguluje hladinu cukru v krvi, zlepšuje činnost mozku a zlepšuje koncentraci.

antioxidanty nalezené ve skořici mohou snížit riziko vzniku melanomu. Ve skutečnosti může skořice hrát v těle stejnou roli jako řeřicha – fungovat jako „přepínač“ některých genů, které aktivně podporují imunitní systém.

Houby
Ve většině moderních diet chybí houby jako třída. Má se za to, že jde o těžko stravitelné potraviny, které nemají zvlášť hodnotné nutriční vlastnosti. V posledních letech však výzkumy stále častěji prokazují, že některé druhy hub mají příznivé účinky na imunitní systém, zlepšují metabolismus a posilují játra, zdůrazňuje Perricone.

Zejména houby shiitake obsahují mnoho prospěšných antioxidantů. Oblíbené lišky jsou bohaté na selen, který je mimořádně prospěšný pro ledviny a urogenitální systém. Většina druhů hub je navíc bohatá na vitamín D, takže jsou užitečné pro lidi, kteří zřídka vycházejí na slunce.

řeřicha

U nás se této zelenině vodního původu říká také řeřicha. A opět je to všechno o antioxidantech, které zvyšují schopnost imunitního systému bojovat s infekcemi a škodlivými látkami, oxidují volné radikály, které jsou hlavními činiteli stárnutí v těle.

Vodní zelenina je navíc přírodní diuretikum – diuretikum, které dokáže z těla odstranit škodlivé soli, chránit ledviny, játra a snížit zátěž kardiovaskulárního systému.

Pravidelná konzumace řeřichy podle Perriconeho aktivuje v těle určité geny, které produkují látky nezbytné pro imunitní systém.

semena šalvěje
Šalvěj je považována za léčivou rostlinu již několik tisíc let, ale lékaři s ní nejčastěji zacházejí s pohrdáním, jako s většinou jiných „lidových“ léků.

Semena šalvěje Jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny a doslova zapínají omlazovací geny v těle. Navíc tato semena obsahují vysokou koncentraci vitamínu E a vápníku, který je nezbytný pro stavbu kostní tkáně.

Zelený čaj

Odrůdy zeleného čaje jsou bohaté na katechiny, přírodní antioxidanty, které zabraňují stárnutí a podporují hubnutí tím, že zpomalují vstřebávání přebytečných tuků v těle.

Podle této studie pravidelná konzumace zeleného čaje urychluje spalování tuků v těle o 15-20%.

Některé studie ukazují, že zelený čaj je vážným „zapnutím“ genů, které mohou chránit tělo před rakovinou. Například rakovina prsu u žen a rakovina prostaty u mužů.

Také zelený čaj omlazuje pokožku a zlepšuje mozkové funkce, je přesvědčen Perricone.

červené víno

Jediný alkoholický nápoj doporučený k pravidelné konzumaci. Vše je o resveratrolu – aktivním enzymu, který zpomaluje ukládání tuku v těle blokováním receptorů tukových buněk.

Kromě toho je resveratrol podle některých nedávných studií schopen předcházet mnoha onemocněním kardiovaskulárního systému a dokonce i rakovině.

Zázvor

Jeden z klíčových prvků v boji proti obezitě. Zázvor obsahuje silice, které stimulují tvorbu žaludeční šťávy a zlepšují trávení. Díky tomu tělo utrácí více energie a spaluje tukové buňky.

Některé studie také ukazují, že pravidelné používání zázvoru zlepšuje stav pokožky.

A podle této studie stačí dva gramy zázvoru denně ke snížení hladiny cukru v krvi o 20 %. Jinými slovy, zázvor pomáhá v boji proti cukrovce.

 Grapefruit

Výhody grapefruitu jsou již dlouho ověřené a nepochybné. Nový výzkum jen doplňuje předchozí zjištění a ukazuje, že grapefruit je dokonce podceňován. Je silný nejen a ani ne tak vysokým obsahem vitamínu C, ale schopností regulovat hladinu inzulinu v krvi.

A hořké blány, které mnozí vyhazují, ve skutečnosti musíte jíst spolu s dužinou – obsahují naringin, antioxidant, který pomáhá spalovat tuky v těle a odstraňovat přebytečnou žluč.

Zdroj:vk