Mýtus: Instantní káva obsahuje přísady

Jedinou přísadou je horká voda, kterou si nalijeme! Pouze každý druhý respondent ví o okamžiku, kdy je granulát vyroben odvodněním po uvaření mleté ​​pražené kávy.

Tato dehydratace je nahrazena přidáním horké vody k instanci. Tím se získá zpět původní uvařená káva. „K udržení čerstvých kávových granulí nejsou potřeba žádné konzervanty ani přísady.“ – říká Tímea Tóth, dietoložka.

Mýtus: uvařená káva je silnější

Síla a chuť instantní kávy je stejná jako u vařené kávy. Výzkum ukázal, že šedesát procent neshledává instantní kávu tak silnou jako její vařené protějšky. Jelikož je instantní káva předvařená, je jen na nás, jak silnou a chutnou ji chceme připravit . Vše závisí na tom, kolik horké vody nebo mléka se do granulí přidá.

Obsah antioxidačního polyfenolu v instantní kávě se neliší od vařené verze, navíc je dobrou zprávou, že mléko přidané do naší černé neubírá účinku na ochraně zdraví. Konzumace dvou nebo tří šálků instantní nebo vařené kávy denně tedy může pomoci udržet naše zdraví.

Mýtus: Káva zvyšuje rozvoj srdečních chorob

S černou je spojeno mnoho mylných představ, jako například způsobení osteoporózy, zvýšení hladiny cholesterolu a riziko arytmií. Naproti tomu nedávný výzkum naznačuje, že i ti s normálním nebo již upraveným krevním tlakem mohou bezpečně konzumovat jeden až tři šálky denně . Ani nastávající matky nemají zakázáno mít kávu; s ohledem na živost plodu může být v tomto období povolena jedna nebo dvě kávy.

Zdroj.egeszsegkalauz.hu