Ranní probuzení ve stejnou dobu mnoho lidí přehlíží a nepřikládá mu žádnou váhu, ale má to možná nějaký hlubší význam. Existuje teorie, že naše tělo nám tímto způsobem sděluje něco důležitého. Někteří věří, že ranní probuzení může být také spojeno s pokusem duší zemřelých kontaktovat nás, kteří ještě nenašli svůj klid.

Existuje víra v mnoha kulturách, že během spánku jsme citliví na kontakt s vyššími silami. Někteří lidé v průběhu spánku zažívají těžké vibrace, husí kůži a poté pocítí velkou úlevu. V křesťanské tradici se věří, že víra má čistící účinky. Někteří věří, že vyšší síla může přinést pocit pohody a síly, ale pouze během spánku. Náboženské sny mají také duchovní charakter. Například v Bibli existuje silná víra, že sny jsou dokonalým prostředkem Božího zjevení.

Tradiční medicína na Dálném východě používá 12 meridiánů, což jsou energetické kanály obsahující body vhodné pro akupunkturu. Každý kanál je spojen s určitou částí těla, přes kterou proudí energie. Tyto body jsou spojeny s biologickými hodinami, které odpovídají našemu času. To znamená, že když se probudíme, můžeme přesně určit, co nám naše tělo snaží říct.

článek pokračuje na další stránce..