Mnoho lidí uvízlo v toxických vztazích po celá léta. Trpí, ale nemohou se z nich dostat. Strach ze samoty se ukáže být silnější než bolest způsobená mužem, kterého milují. Takové vztahy se nikdy neuzdraví. Nemůžete počítat se zlepšením, utrpení se nakonec stane nesnesitelným, nebo zafunguje váš obranný instinkt a vy se stanete lhostejnými a nenávratně ztratíte část sebe…

Muž na Redditu vyprávěl příběh, který stojí za to si poslechnout.

Moje pěstounka se vdává 3. srpna. Plánování svatby ji a její matku (mluvím o „její matce“, protože nejsme manželé, ačkoli spolu žijeme 10 let) za posledních šest měsíců pohltilo.
Moje dcera loni maturovala. Zaplatil jsem školné, i když to byla státní univerzita, školné bylo přes 40 000 $. Koupil jsem jí auto, aby mohla dojíždět na univerzitu. Ona nepracuje. Bydlela u nás během studií i po absolutoriu.

Čas od času se v našich životech objevil její zlomený, biologický otec a ona se do něj zamilovala…

I když ji nepodporoval, jeho dcera ho stále milovala a chtěla, aby byl součástí jejího života. Ale vždy ji opustil a zlomil jí srdce. Nikdy nedodržel žádné sliby.

Do svatební síně se vešlo 250 osob. Všechno jsem zaplatil.

Dal jsem jim seznam 20 jmen lidí, které jsem chtěl pozvat. Řekl jsem svým přátelům, že dostanou pozvánky s žádostí o rezervaci tohoto termínu.

Krátce před svatbou jsem potkala svého přítele a zeptala se, jestli bude na svatbě. Řekl mi, že dostal svatební oznámení, ale nebyl pozván na svatbu.

Nechtěl jsem tomu věřit. Řekl, že má v autě oznámení a ukázal mi ho. Ve skutečnosti to byla jen informace, že se svatba bude konat, bez pozvání. Tohle nebylo moc informací o mé partnerce, dceři a jejím otci. Moje jméno tam ani nebylo!

Zuřil jsem. Přišel jsem domů a zeptal se, jak mi to mohli udělat. Dozvěděl jsem se, že nikdo ze seznamu 20 lidí nebyl pozván, protože 250 míst je málo ani pro jejich hosty.

Pokračování na další straně