Jednou z hlavních příčin ischemické choroby srdeční je nezdravá strava. Konzumace potravin, které jsou nutričně chudé, způsobuje hypertenzi, která poškozuje zásobovací cesty a srdce. Významnou příčinou hypertenze jsou vysoké hladiny sodíku, zejména s přibývajícím věkem.

Jakým potravinám byste se měli vyhnout?

Stolní sůl
Konzumace příliš velkého množství soli může poškodit vaše srdce a oběhový systém a okamžitě zvýší váš krevní oběh. Příliš mnoho soli ve vašem těle navíc zadržuje vodu, což dále podporuje zvýšenou cirkulaci a poškozuje vaše cesty k jídlu, srdce, ledviny a mysl.

Rychlé občerstvení
Průměrná hranolka je 19 g tuku a 270 mg sodíku.

Nealkoholické nápoje
„Circulation“ deníku American Heart Association provedl studii, která zjistila, že cukr je základním prvkem sodovky. Jejich konzumace může zvýšit hladinu kruhového stresu. Diétní nealkoholické nápoje mohou také způsobit hypertenzi v důsledku přítomnosti umělých sladidel.

Pokračování na další straně