Dobré plněné zelí je snem každého jedlíka, není čas, kdy bychom nechtěli alespoň jedno z nich sníst. A přiznejme si, že snem každé ženy v domácnosti je stále to, že dokáže vyrobit to nejlepší plněné zelí. Poté všichni jeho hosté, všichni členové jeho rodiny olizují všech deset prstů!

Ale jak udělat perfektní plněné zelí? Jaký je nejlepší recept na plněné zelí – když je jich tolik, kolik je domácností?

Teď vám s tím pomůžu. Ukážu vám, jaké jsou 3 tajemství opravdu dobrého plněného zelí. Slibuji, že pokud uděláte plněné zelí způsobem, který ukazuji v tomto receptu, budete mít úspěch také s rodinou a přáteli!

Recept na plněné zelí

Tento recept stačí na 8 velkých plněných zelí.

Ingredience na plněné zelí

První tajemství opravdu dobrého plněného zelí je v ingrediencích.

Je to slavnostní pokrm, kterému je třeba dát cestu. I když to neděláte na svátky, nezapomeňte, že plněné zelí je tradiční vánoční, svatební a vepřové jídlo. Pokud tedy chcete perfektně plněné zelí, použijte kvalitní uzené maso, slaninu a klobásu – věřte mi, výsledek stojí za to!

Dělám verzi vařenou s tradičním uzeným masem a zelím. Jsou ale známé i úplně jiné verze plněného zelí, plněného zelí např. s rajčaty, sladké zelí. Každopádně tolik domácností, kolik je zvyků. Ne vždy to dělám sám. Nyní vám napíšu recept, který moji hosté mají nejraději, a když vařím na nějakou slavnostní příležitost, nic mi z toho nebude chybět.

Pokračování na další straně