Během více než 10 let výzkumu si Mary uvědomila, že deprese může také urychlit rozvoj Alzheimerovy choroby, což je zhoršení nemoci. Dalším rizikovým faktorem je, že v průběhu let mozek nemusí být schopen správně přeměnit glukózu na energii, což ohrožuje ty, kteří mají špatný metabolismus nebo dokonce inzulínovou rezistenci. A tady přichází na scénu kokosový olej, který obsahuje triglyceridy se středně dlouhým řetězcem, protože tyto tuky vytvářejí ketolátky, které mozek dokáže využít snadněji a extrahovat z nich energii než z glukózy.

A totéž platí pro lidi s Parkinsonovou nemocí, roztroušenou sklerózou nebo Huntingtonovou chorobou s tím rozdílem, že tyto poruchy postihují jinou oblast mozku.

Newportův objev je zvláštní, protože si všiml, že kokosový olej obsahuje 60 procent triglyceridů se středním řetězcem a nulový cholesterol. Tyto triglyceridy se také nacházejí v palmovém oleji, mateřském mléce, ale také v kozím a kravském mléce.

Po návratu k Mary T. Newportové a manželovi pacienta se lékař rozhodl dát pacientovi každý den kokosový olej v množství 35 gramů, což znamená, že musel spotřebovat dvě polévkové lžíce na měsíc.

Po léčbě došlo po prvních dvou týdnech k pozitivní změně mužova stavu, ale po 37. dni došlo k dramatickému obratu, protože muž ze dne na den získal paměť a také se začaly zlepšovat jeho kognitivní funkce.

Zdroj:krolowakuchni.pl