postup:

½ mléka zahřejeme, přidáme rozdrobené droždí a 1 lžíci cukru. Počkáme, dokud vyjde kvásek.

Do samostatné misky nasypeme mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, žloutky, máslo, mléko a kvásek. Promícháme a vypracujeme hladké, vláčné těsto.

Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Potom těsto přemístit, opět přikryjeme a necháme ještě přibližně půl hodinku – až hodinku kynout.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a rozválíme na plát silný asi 2 cm. Z těsta pomocí poháru vykrajujeme kruhy, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Do každého kousku uděláme menší jamku – můžeme na to použít ručku vařečky nebo lžičku. Přikryjeme utěrkou a dokud se zahřeje trouba, necháme ještě kynout (přibližně 20 minut).

Pečeme při teplotě 190 stupňů dokud povrch šišek není zlatavý.

Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a do otvoru naplníme marmeládu. Nakonec posypeme práškovým cukrem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:itromhab.blogspot.com